Site Counter johan en patries op reis: Dinsdag 14 november - Uyuni

vrijdag, november 17, 2006

Dinsdag 14 november - Uyuni

Het plan was om een avondbus te nemen naar Uyuni, maar die blijken niet te gaan. Het is of proberen de trein te halen van 15.30 uur vanuit Oruro vanmiddag of die van 19.00 uur morgenavond. Geheel in stijl besluiten we het dan maar weer op een ´corre´ te zetten.

Om 11.00 nemen we de bus naar Oruro. We hebben dan nog een uurtje over voor we daar op de trein moeten stappen. De bus vertrekt keurig op tijd. We zien het zonnig in. De bus stopt na enkele honderden meters om rustig af te wachten of er niet ergens nog iemand is die heel toevallig, heel misschien, eventueel ook wel mee wil. We zien het somber in.

Maar uiteindelijk hebben we op het station zelfs nog een half uurtje over. De treinreis duurt 7 uur, maar is erg comfortabel. We rijden langs een laguna waar we enorm veel flamingo´s en andere vogels zien. Het is zo en zo een prachtige rit en omdat we overdag rijden kunnen we ook wat eten in de restauratiewagon. Heel apart.


Kedengedeng, kedengedeng hoehoe

Bij aankomst worden we weer opgewacht door de gebruikelijke tour- of slaapplaatsslijters, maar wij zijn zoals gewoonlijk al voorzien en laten ons niet gekmaken. Nadat we in ons hostal zijn geïnstalleerd, boeken we een 2-daagse tour naar de Salar. Morgen gaan we scheuren over de zoutvlakte.


Het hostal in Uyuni