Site Counter johan en patries op reis: Woensdag 15 november - Salar de Uyuni

vrijdag, november 17, 2006

Woensdag 15 november - Salar de Uyuni

We kijken even raar op als er 2 fossielen komen aanstrompelen. Dat zullen onze reisgenoten toch niet zijn? Wel dus! Uiteraard zijn ze wel erg lief (we krijgen gelijk snoepjes van de oma´s) én zonder hen zou deze 2-daagse tour niet mogelijk zijn (de meeste mensen doen de 3-daagse tour en er was een minimum van 4 deelnemers). Primero parada (eerste halte) Colchani. Het lijkt wel een spookstad...




Anybody home?

Na deze stop gaan we echt de zoutvlakte op, zover je kan kijken één wit geheel. We zien de arbeiders het zout met de hand delven. Lekker klusje met deze temperaturen! De zoutvlakte is oneindig en net zo indrukwekkend als op alle ansichtkaarten die we in andere dorpjes al hebben gezien. Alleen is dit echt!



Oogverblindende schoonheid

We rijden door naar Isla Pescadores. Een oase van cactussen middenin het niks. Heel bijzonder. Hier gebruiken we ook de lunch die door de chauffeur en zijn vrouw wordt bereid. Als Johan weer eens staat te beppen met jan en alleman terwijl de rest al aan tafel zit, krijg ik eindelijk eens de kans om te zeggen: ´Johan je lama wordt koud´.


Lieve koude lama dan warme cavia!

Na de lunch rijden we naar Coqueza aan de voet van de vulkaan Tunupa. Hier is ook onze slaapplaats in hostal Maya de Sal. De Sal, zou´t? En ja hoor het is een zouthotel. De kamers zijn eenvoudig met zouten wanden, zout op de vloer en een zoutbed, er is maar een paar uur elektriciteit per dag en één gezamenlijk toilet wat handmatig doorgespoeld moet worden. Niet echt handig in mijn conditie (ik heb ontzettend de gieter), maar als we de zilte geur opsnuiven zijn we gelijk verkocht.


Vulkaan Tunupa op de achtergrond

Het avondeten wordt in een comedor (eetkamer) opgediend alwaar we aan tafels en op stoelen van zout zitten. Het uitzicht is fenomenaal. Na een prachtige zonsondergang maken we ons op voor de nacht. Om half 10 verruilen we het ene peertje dat in onze kamer hangt en elk moment uitgezet kan worden, voor romantisch kaarslicht.