Site Counter johan en patries op reis: Donderdag 16 november - Salar de Uyuni

vrijdag, november 17, 2006

Donderdag 16 november - Salar de Uyuni

Na een heerlijke én (ook niet onbelangrijk als je aan de dunne bent) ononderbroken nachtrust worden we wakker, omdat het zonlicht reflecteert op de kristallen in het zout overal om ons heen. Na het ontbijt rijden we met de jeep de vulkaan op, waarna we te voet verder gaan om de krater van dichterbij te bekijken.

Was ik maar oud, dan kon ik tenminste met een goed excuus, net als de oma's, beneden blijven. Nu strompel ik achter Javier, de gids, en Johan de dappere aan naar boven. We stoppen op 4100 meter, misschien ligt het dus toch niet aan mijn conditie, om van de omgeving te genieten en wat te rusten waarna we weer afdalen (nog altijd veel makkelijker).



Adembenemende klim

Na nog wat bezienswaardigheden zetten we weer koers door de Salar. Met de zon op je bol en niks anders dan zout om je heen krijg je rare ideeën. Onze gids maakt een paar wonderbaarlijke foto´s van ons, waar echter geen enkele manipulatie aan te pas is gekomen!



Wikken en wegen


How is it hanging?


Lekker hapje


ff zitten

Terug in Uyuni komen we een paar oude bekenden tegen. Met z´n allen drinken we bier op een terrasje tot de zon ondergaat, waarna we de avond in een restaurantje afsluiten. Morgen we gaan we allemaal weer onze eigen weg, vanavond genieten we samen.

7 Comments:

At november 17, 2006, Anonymous Anoniem said...

Hallo Johan en Patricia na lang wachten weer fantastiche verhalen en fotos die van Marlboro kan wel eens een reclamebord worden als je die ernaartoestuurd heel appart die fotos we hebben alle fotos in een datamap in onze computer opgeslagen dus ik kan ze steeds vergroot bekijken we hopen gauw nog meer te ontvangen dus doe je best nog heeeeel veeeel plezier de komende weken jullie zijn al weer op de helft geniet er van en doe voorzichtig groetjes van je moeder en klaas

 
At november 17, 2006, Anonymous Anoniem said...

Hola ihr beiden, very nice pictures - we will do this trip next year, for sure. It's a good feeling to see you again. It's like having holidays with you together again as last year in chile. Salar de uyuni . . . I remember as Chrsitiane and me were in san pedro, thinking about a trip to the salar de uyuni. . .
Take care of you, best wishes from Lars and Christiane - gute Nacht Freunde

 
At november 19, 2006, Anonymous Anoniem said...

Hoi Johan en Patricia,

Hier een bericht uit Noord-Scharwoude. We zien dat jullie een prachtige reis maken. Vooral die foto's in de zoutwoestijn zijn zeer apart.
In welke richting trekken jullie verder? Veel plezier en we wachten op nog meer mooie foto's.

Groeten, fam. Jonk Noord-Scharwoude

 
At november 19, 2006, Anonymous Anoniem said...

Dag Johan en Patricia,

Van mijn ouders kreeg ik de link naar jullie blog door. Wat een prachtige reis zijn jullie aan het maken! Leuk dat jullie zo'n uitgebreid fotoverslag bijhouden.

Veel plezier nog en groetjes van jullie nichtje Gerie

 
At november 19, 2006, Blogger johan en patries said...

Hoi Ome en tante en nicht,

We zijn nu in Sucre en vliegen morgen naar La Paz. vervolgens gaan we via Titicaca met de trein naar Cusco, de incatrail lopen, relaxen en dan zit het er weer op.

 
At november 19, 2006, Anonymous Anoniem said...

Wat ziet dit er gaaf uit zeg! Leuke condorfoto ook... :-) We zaten net te denken dat we exact een jaar geleden in de Torres liepen, wat gaat dat snel. Weet niet wat vermoeiender is, een dagje in de Torres hobbelen of een dagje met Jack bezig zijn :-) Alles goed hier met de kleine man, we spreken snel af als jullie terug zijn! A luego, Bas / Carolien & Jackie D.!

 
At november 21, 2006, Anonymous Anoniem said...

Veel zand daar Johan. Valt er ook te nog wat te baggeren?

Het is daar ongelofelijk mooi.

We reisen af en toe een beetje mee via Google Earth.
Oh ja ik zag nog wat zilver liggen in Potosi, links van de Arena.

Groeten vanuit De Vooroever te Wervershoof.
Veel plezier! Groetjes Marco&Natasja

 

Een reactie posten

<< Home