Site Counter johan en patries op reis: Donderdag 15 november - Rawson - Punta Tombo

vrijdag, november 16, 2007

Donderdag 15 november - Rawson - Punta Tombo

Het valt ons zwaar om zo vroeg op te staan, zo´n fles wijn gaat je niet in de koude kleren zitten. Maar we moeten wel want we worden tussen 07.30 en 08.00 uur ogehaald. Ik haat zo´n ruim begrip, zou liever dat half uurtje extra in bed doorbrengen.

De ouwe heertjes hebben nergens last van. Die serveren vrolijk zingend als altijd om 07.15 uur ons ontbijt. Om 07.30 staan we buiten, eventjes geduld nog want het busje komt zo. Om 08.00 uur blijkt het busje een combi te zijn met reeds aan boord 2 oude mensjes. Het is toch niet te geloven.
Wij hebben vandaag een excursie om toninas te spotten (dit zijn dolfijnachtige met het uiterlijk van een orca) en om pinguïns te kijken. Origineel was de trip alleen de pinguïns en een bezoek aan een museum en aan Cayman waar je thee kan drinken, maar daar hadden we geen zin in. We willen natuur in plaats van cultuur!

De 1e stop is het museum. Ach als je er eenmaal bent is het wel leuk. Daarna rijden we door naar Rawson om tonina´s te zien. We zijn een uur te vroeg. Dus we maken nog een tripje. Allemaal weer de auto in, 10 minuten heen rijden, bocht naar links en 10 minuten terug rijden via dezelfde weg.

De oudjes gaan niet mee op de boot, zij gaan lekker lunchen. Fernando waarschuwt ons dat dit een ander bootripje wordt als met de walvissen. Hier wel wind en dus golfslag. Bovendien zijn tonina´s erg snel en moeilijk te fotograferen. Dat zullen we nog wel eens zien!

We varen al een tijdje maar zien niks. Helemaal niks. Dat is lekker dan. Opeens verschijnen heel dichtbij 2 walvissen. Prachtig hoor, maar hebben we de verkeerde tour? Plotseling flitsen er 2 tonina´s voorbij. Supersnel en kleiner dan ik dacht. Zo zie je ze, zo zijn ze weg. Combineer die snelheid met de golfslag en foto´s maken wordt erg moeilijk!

om je toch een idee te geven

Hierna gaan we naar Punta Tombo. Hier kan je over een pad lopen dwars door een kolonië Magellanic pinguïns, die bestaat uit maar liefst 175.000 paartjes. De pinguïns zijn min of meer gewend aan mensen dus we kunnen soms vrij dichtbij komen.




close-encounters

Het is ontzettend leuk en voor grappig natuurlijk om ze te zien lopen. Ook zijn hier Guanaco´s (lama-achtigen). We vermaken ons uren met al die geinige beestjes.

the march of the pinguïns


wat een mooi rijtje


pinguïns zover je kan kijken



ober, 2 bier!


De laatste stop is aan het plekje Gaiman waar we dus thee gaan drinken. Verrassing. Maar zijn wij even blij dat we daar toch heen zijn gegaan. Want bij de thee horen ´dulces´ (zoetigheden) en als snel staat de tafel vol met heerlijke gebakjes en cakejes. De ene nog lekkerder dan de andere. Nadat we ons vol hebben gegeten en ondertussen gezellig met Vulvio en zijn vrouw hebben gekletst (weer een ouder stel, maar weer zo lief) gaan we met een doggybag met lekkernijen richting Puerto Madryn terug.


hier is Maxima ook bekend, je ziet haar op alle borden staan

We zijn om 9 uur op onze kamer. Wat een dag! Dit keer hebben we 450 kilometer gereden, een schijntje voor de mensen hier. Voor ons best vermoeiend en omdat we niet meer hoeven te eten gaan we lekker nog even lezen en tv-kijken in bed. De fles wijn (we hebben er nog 2 in onze bagage) laten we dichtzitten (gerustgesteld? we zijn echt niet verslaafd).

5 Comments:

At november 17, 2007, Blogger Unknown said...

WAUWWWWW!!! geweldig!

 
At november 17, 2007, Anonymous Anoniem said...

Hoi Johan & Patries,

Tja, wat moet ik hier nou op zeggen, gewoon super mooi en het lijkt me een geweldige ervaring. Ik kan het natuurlijk alleen maar inschatten aan de hand van jullie leuke, gedetailleerde verslagen en prachtige foto's maar "in het echt" zal dit wel helemaaaaaal geweldig zijn!!
De link van de Meeuwen komt op het emailadres van mijn vrouw terecht, die is ook even wezen gluren en heeft toch wel met enige (gezonde) jaloezie naar jullie belevenissen gekeken. Ga vooral door met deze prachtige verslagen zodat wij heerlijk mee kunnen "dromen" op en over jullie "droom-trip", want dat is het denk ik toch wel.
Groetjes Harry Sier

 
At november 20, 2007, Blogger Unknown said...

Ik ben jaloers! Ziet er allemaal weer heel gaaf uit, 2 jaar gelden zaten we in de Torres te kleumen - time flies!

 
At november 20, 2007, Anonymous Anoniem said...

Hallo ihr beiden,

nice to see you again.We are travelling with you.
Have a good trip, gute Nacht Freunde . . .

Lars und Christiane

 
At november 21, 2007, Blogger Marian de Bloeme-Saaf said...

Hoi Patries en Johan,
Jullie zijn duidelijk al gewend aan het Zuid-Amerkaanse tijds(on)begrip en kunnen volop overal van genieten, volgens plan A of plan B, maakt allemaal niet meer uit!
In Edam staat op kantoor al een flesje (Chileense)wijn op Patries te wachten, zodat je het ritme hier gewoon kan vervolgen :-)
Nog anderhalve week, geniet ervan! Ik volg jullie avonturen.
Groetjes, Marian

 

Een reactie posten

<< Home