Site Counter johan en patries op reis: Woensdag 22 november - Cusco Peru

zaterdag, november 25, 2006

Woensdag 22 november - Cusco Peru

Vandaag een echte reisdag. We vertrekken om 9 uur om rond 5 uur in Cusco aan te komen, lijkt wel een werkdag. Allereerst gaan we vanuit Copacabana naar de grens. Dit keer een andere grens, met een minder mooi welkomstbord. Wel weer mensen die waarschuwen om geld te wisselen bij de grens. (De Peruanen waarschuwen ons voor de Bolivianen en andersom, de boeven). En ook hier weer de hele riedel met kaartjes en stempeltjes.


Na dit oponthoud sjeesen we verder naar Puno, waar we van bus moeten wisselen en waar we dus anderhalf uur de tijd krijgen om iets leuks voor onszelf te doen. Lekker sta je dan op de terminal ver buiten het centrum. Aansluitingen, daar hebben ze hier echt nog nooit van gehoord! Gelukkig zegt de chauffeur dat we nu rechtstreeks doorgaan naar Cusco.

Al gauw staan we dus weer stil. Er staan allerlei marktvrouwen bij de bus met ontelbaar veel dozen met spulletjes en die moeten allemaal in danwel op de bus. Als alles en iedereen is ingeladen gaan we weer verder, maar de bus zit niet vol en dan betekent stoppen hier en stoppen daar. We hebben geen idee hoeveel keer we nog moeten stoppen en hoe lang we nog moeten rijden, en vragen heeft eigenlijk weinig zin. Gelukkig zijn we hier al helemaal aan gewend.

We rijden om 21.15 uur het terrein van de busterminal op, nemen een taxi naar het Los NiƱos Hotel en genieten van service met een smile. Wijntje bij het eten en alles is weer goed. Cusco is een prachtige stad!


Straatmuzikant