Site Counter johan en patries op reis: Wo 5 november - San Francisco

donderdag, november 06, 2008

Wo 5 november - San Francisco

We nemen de tram naar Union Square om uitgebreid te ontbijten waarna we met de cablecar terug de heuvel op rijden. Dat is nou eens echt leuk en helemaal San Francisco. We doen weer een nieuwe poging om tickets te kopen voor Alcatraz. De rij is dit keer maar kort en we hoeven niet al te lang te wachten voor we de boot op kunnen. Zo zie je maar weer dat elk nadeel z'n voordeel heb.


Het is half bewolkt en best een beetje guur op de rots. Met een hoofdtelefoon op maken we een rondleiding door het gebouw. Als je deze even afdoet is het ondanks alle mensen muisstil omdat iedereen geconcentreerd aan het luisteren is. Het is dan ook een indrukwekkende plek dit eiland dat hier bekend staat als 'the Rock'.




Na zijn militaire functie heeft het 29 jaar lang dienst gedaan als gevangenis voor de zwaarste criminelen met als bekendste gevangene natuurlijk Alphonse "Al" Capone. En hoewel het eiland maar ruim een mile vanaf de kust ligt is er officieel nooit iemand ontsnapt. Door de lage temperatuur van het water en de stroming was dit niet aantrekkelijk geneog. Toch zijn er een aantal ontsnappingspogingen gedaan. Van een groep van 3 uitgebroken gevangenen is niet bekend of ze ooit levend de kust hebben gehaald.

Na dit tripje gaan we nog een paar keer de stad door met de cable car, voor we de avond besluiten met een verrukkelijk diner in een Italiaans restaurant in North Beach. Het is helaas niet gelukt om een krant te bemachtigen wat ons wel een leuk souvenir leek. Deze waren overal in no time uitverkocht. Er was dan ook groot nieuws.

1 Comments:

At november 06, 2008, Anonymous Anoniem said...

broertje !!!

nog 1 dagje dan gaat het gewone leven weer beginnen helaas voor jullie !!!

maar...de foto's en verhalen waren weer geweldig !!! Goede reis terug !

Liefs je zus

 

Een reactie posten

<< Home