Site Counter johan en patries op reis: Vr 31 oktober - Lindsay/Giant Sequoia National Monument

zaterdag, november 01, 2008

Vr 31 oktober - Lindsay/Giant Sequoia National Monument


Lekker uitgeslapen melden we ons om 09.30 uur voor het ontbijt. Dit bleek eigenlijk maar tot 09.00 uur te zijn, maar gelukkig wordt alles weer tevoorschijn gehaald voor ons. Dus kunnen we met volle buikjes op pad. Dit keer is het weer een prachtige rit met bergen die begroeid zijn met een soort hooi, waardoor ze net grote zandduinen lijken.


Eenmaal in het park gaan we een korte wandeling maken. Onderweg naar het beginpunt zien we de eerste Sequoia's. Allemachtig wat een reuzen. We zien door de sequoia's haast het bos niet meer. En dit zijn nog maar 'kleintjes'. We komen een gevelde boom tegen. Johan stelt niks voor naast die enorme wortels. Ook de levende bomen mogen er wezen.







Het is een prachtige hike door het bos in een sprookjesachtig landschap. We zien zelfs een beer en 2 hertjes. En aan het eind van de trail staat een hutje. Deze werd gebruikt door de ontdekker van dit park die hier de zomermaanden doorbracht. Het bijzondere is dat het gemaakt is in een boomstam.





Het was een korte maar schitterende wandeling, morgen gaan we de rest van het park verkennen. Nu lekker naar de lodge en die is knus! Bovendien zit het al het eten bij de prijs in. Het duurt nog even voor het diner wordt geserveerd, maar de koffie, thee, warme chocolademelk en het gebak kan je de hele dag door nuttigen. Hmmm. Na het diner is het plan om lekker een boekje te lezen bij het haardvuur. Maar daar is geen tijd voor. Want het is Halloween, dus er moet een pompoen uitgesneden worden. En dat blijkt erg leuk vermaak. Het resultaat mag er trouwens ook wezen!

2 Comments:

At november 02, 2008, Anonymous Anoniem said...

geweldige foto's en verslag hoor !

Ik word er een beetje jaloers van !

Groetjes

Monique

 
At november 03, 2008, Anonymous Anoniem said...

Hoi,

Ik lees net jullie reactie op onze site. Wat grappig zeg dat jullie ons zagen! Sequoia was inderdaad een goede keuze! We hebben daar een stel gesproken die in dit hotel zaten(Conventry Motor Inn). Daarom zitten we hier nu, anders hadden we waarschijnlijk bij jullie in het hotel gezeten haha

Hoe laat gaan jullie naar Alcatraz? Wij hebben de tour van half 12 geboekt. Ben benieuwd of we jullie nog tegen komen ;) in elk geval nog veel plezier!

Groeten,
Jedinja en Alvin

 

Een reactie posten

<< Home