Site Counter johan en patries op reis: Wo 22 oktober - Grand Canyon

zaterdag, oktober 25, 2008

Wo 22 oktober - Grand Canyon

Vroeg wakker worden uit jezelf is toch anders dan vroeg wakker moéten worden. Maar als je wat wilt zien heb je weinig keus. Dus zitten we om 06.10 uur in de auto om de zonsopgang te fotograferen vanaf Yaki Point. Alles gaat volgens plan tot we bij een hek komen waarop staat dat alleen shuttlebussen verder mogen rijden. Potjandriedubbeltjes is een van de weinige scheldwoorden die Johan niet gebruikt.

We rijden gauw terug naar onze lodge om daar op de bus te stappen. Die maar niet komt, en niet komt... en waarschijnlijk, zo bedenken we ons opeens, eerst helemaal de andere kant op rijdt voor hij op de plek is waar we moeten overstappen op een andere bus. De zon wacht niet op ons. Terwijl deze langzaam stijgt, daalt ons humeur.

Dus hup weer de auto in om 'illegaal' te parkeren bij het overstappunt. Als we in de bus zitten is het zonnetje ondertussen al op. Tja...nu kunnen we wel lekker vroeg aan onze hike beginnen over de South Kaibab trail. Deze leidt helemaal de canyon in naar een kamp waar je kan overnachten en de volgende dag weer terug kan wandelen. Reserveren hiervoor moet minimaal een jaar van te voren. Wij gaan gewoon aan de wandel en zien wel hoever we komen.


De zon verlicht de rotsen prachtig, terwijl we het vrij steile pad naar beneden volgen. We stoppen heel veel om foto's te maken en van het uitzicht te genieten. Na 2 uur en een kwartier vind mijn knie het wel genoeg (we moeten ook nog omhoog) dus draaien we om. En dat is een stuk lastiger. Toch presteren we het om ook weer in 2 uur en een kwartier naar boven te klauteren. Het was werkelijk een prachtige hike, zelfs m'n knie is er kapot van. Vergeet de Tighmaster, vergeet de Stairmaster, dít is dé perfecte training voor dijen en billen. Hij past alleen niet onder je bed.



Voor de lunch rijden we het park uit en gaan we naar Wendy's voor onze 1e hamburger deze reis. In het National Geographic Imax Theater bekijken we een film over de Grand Canyon. Terug in de lodge relaxen we wat, internetten we wat en werken de weblog bij. De tijd vliegt als je achter een pc zit. De zon gaat alweer bijna onder. Vanavond gaan we dit bekijken vanaf Mather point. Helaas was de zonsondergang van gisteren mooier. We dineren in een Spaghetti Western restaurant met alweer een heerlijke fles wijn.