Site Counter johan en patries op reis: Vr 17 oktober - Amsterdam/Los Angeles

zondag, oktober 19, 2008

Vr 17 oktober - Amsterdam/Los Angeles

Dit jaar hoeven we pas om 10.00 uur op Schiphol te zijn in plaats van in het holst van de nacht. Al klinkt dat relaxter dan het is, als je ver na middernacht pas in bed ligt. Omdat we geen files hebben zijn we bijna 4 uur van te voren present. En wat doe je dan op Schiphol...juist, shoppen! Dit jaar geen ontbijtje van 18 euro p.p., wel een rekening in de boekwinkel van meer dan 80 euro.

We vliegen voor het eerst rechtstreeks naar onze bestemming. In plaats van door de douane, hoeven we pas bij de gate met de handbagage door de scanner. Met als gevolg dat we daar veel te vroeg zijn. En sinds wanneer is heel Schiphol rookvrij? Gelukkig verloopt het allemaal vrij vlot en kunnen we na een kleine vertraging van 3 kwartier opstijgen.

Het is aan de Westkust 9 uur later dan thuis. Het is best raar dat het dus de hele vlucht licht blijft buiten. We hebben een prima reis en het hele douane ritueel valt best mee. Onze koffers zijn er vrij vlot en met een shuttlebus gaan we naar de autoverhuur. We zijn minder dan 3 minuten buiten en we hebben al 4 Hummers gespot. Tja, dit is LA.

Wij hebben een auto geboekt in de 'compact' klasse. Groot is onze verbazing als het een spiksplinternieuwe Mazda 5 blijkt de zijn met slechts 176 miles op de teller. Geen upgrade nodig dus. Ons hotel zit op 525 North Sepulveda Boulevard. Maar als we de Blvd oprijden richting het noorden zitten we bij nr 8900. Dat wordt me het ritje wel dus.

Het wordt langzaam donker terwijl we in de vrijdagavondspits de 500 nr's naderen. 525 is natuurlijk nergens te bekennen. Na een telefoontje met het hotel blijkt dat we ondanks het adres richting het zuiden moesten rijden. Het hotel zit namelijk 1 1/4 mile vanaf het vliegveld.

Beetje later dan gepland komen we toch aan. We hebben afgesproken om eenmaal op Amerikaanse bodem onze horloges gelijk te zetten en niet meer terug te rekenen. Maar we voelen het tijdverschil wel. We gaan snel een hapje eten in het restaurant naast het hotel en duiken om half 10 in bed. In no time liggen we allebei in coma.