Site Counter johan en patries op reis: Woensdag 21 november - Puerto Iguazú

donderdag, november 22, 2007

Woensdag 21 november - Puerto Iguazú

We staan op tijd op, wassen ons en drogen ons af met kussenslopen, gauw weg hier! Hotel Alexander, waar we gisteren al gevraagd hadden of er vandaag ruimte was zit praktisch om de hoek. En we mogen zelfs al in onze kamer, dat is nog praktischer!

Volgende halte is Aerolineas Argentinas om een vlucht naar Rio te regelen. Maar deze vliegen, uiteraard, alleen via Buenos Aires. Dat doen we dus niet! Als tip krijgen we reisbureau Dick dat iets verderop zit in dezelfde straat. Daar kunnen ze wel een vlucht voor ons regelen, maar die moeten we in Braziliaanse Real betalen. Eerst naar de bank dus, dan naar het wisselkantoor en dan weer terug (een keer raden waar zij het geld weer gaan wisselen).

We boeken ook gelijk een excursie voor morgen naar de Braziliaanse kant van de watervallen en een transfer voor overmorgen naar het vliegveld, kortom het geld vliegt onze zakken weer uit! Maar dan is alles wel meteen geregeld. Alhoewel... we moeten nog even wat geld spenderen aan de entree voor de Argentijnse kant van de watervallen en een excursie met een soort uitgerekte jeep (voor 32 personen vandaar) en een bootje. Het is 11.00 uur en wij zijn bijna los ;).

Via een pad (green trail) lopen we naar de 'superior trail' vanwaar je de watervallen van bovenaf kunt zien. Eerst blijft en stil en dan horen we het water al bulderen. Na een ´kleine' waterval verschijnt opeens een hele rits. Onverstelbaar mooi om te zien. Zo van bovenaf zie je het water eerst nog rustig kabbelen voor het in de diepte stort. En door het mooie weer zien we ontelbaar veel regenbogen.

eerste aanzicht

overzicht (en dit is nog niet eens alles!)

Om 14.00 uur is het tijd voor de excursie. De tocht met de truck is makkelijk om er te komen, verder niet echt spectaculair (aan het eind zie je pas dat je ook álleen de boottrip kan boeken). Dan gaan we de boot in. Zwemvest om, camera in de aanslag en gaan met die banaan.


Door een paar 'rapids' (versnellingen) onderweg, wordt het tripje nog interessanter. En als het sein 'camera's in de waterdichte zak' klinkt lijkt het opeens wel of we in een Efteling-attractie zitten en weer 10 jaar oud zijn. Eerst gaan we voorzichtig wat dichterbij, zodat we een beetje nat gesproeid worden. Daarna volgt de echte douche.



die gaan een nat pak halen

Als 2 verzopen katjes staan we later op de kant. Hoe worden we ooit weer droog? We hebben geen droge kleding of handdoeken mee en om nou op onderbroek te gaan zitten (die is trouwens ook nat)? Eerst maar eens een hapje eten. Het is ondertussen al best laat en we willen absoluut nog een blik werpen in de 'garganta del diablo' (keel van de duivel). Dus springen we gauw op het treintje daarheen.

Gauw is anders want het treintje tuft langzaam voort, maar we komen er en zijn al een stuk droger. Na een wandeling van ruim 1 km over een bruggetje doemt ie opeens op, de keel van de Duivel. Hier stort het water met zoveel geweld naar beneden dat het onvoorstelbaar is. Vogeltjes vliegen vrolijk af en aan. En het opspattende water vormt in combinatie met de zon weer een prachtige regenboog.



vlieg met me mee naar de regenboog


stille wateren, diepe (af)gronden


Terug hoeven we niet op de trein te wachten en ook de bus terug naar Puerto Iguazú staat net klaar. Na een verfrissende douche (zijn we net droog) gaan we lekker wat drinken en een hapje eten. Morgen gaan we dit natuurfenomeen van de Braziliaanse kant bekijken. Benieuwd met wie we nu weer opgezadeld worden (grote groep, kleine groep, oude luitjes of eindelijk eens wat jong bloed). We kunnen in ieder geval vast wennen aan het tijdsverschil (het is er 1 uur later), de taal en de Real.