Site Counter johan en patries op reis: Zaterdag 17 november – Buenos Aires – Mercedes

donderdag, november 22, 2007

Zaterdag 17 november – Buenos Aires – Mercedes

Als je op dit tijdstip gewekt wordt heb je geen wake-up call nodig, maar een schud-me-wakker-en-gooi-wat-koud-water-overheen-call. Madre de dios. Bij het busstation kopen we een ontbijt (medialuna’s, oftewel halve maantjes, oftwel croissantjes) en zoeken onze plek in de bus, die keurig op tijd vertrekt.


Deze bus is 10x zo luxe als degene die ik van wintersport gewend ben. Daar kunnen ze in Nederland nog een puntje aan zuigen! Om 10 uur hebben we even pauze bij een busstation in, tja waar zijn we eigenlijk? En paar uur later mogen we weer de benen strekken in een ander onbekend plaatsje. Daarna wordt er een film opgezet, een muziek dvd gedraaid en nog een film afgespeeld. Weer 5 uur verder en nog steeds geen idee waar we zijn.

Pas om 17.30 uur arriveren we in Mercedes, de busrit was blijkbaar 11 ipv 9 uur. Bij een touristoffice laten we ons informeren over de mogelijkheden om gelijk door te reizen naar Colle Pelegrini. Die zijn er vandaag echter niet meer. Dus laten we ons naar een hostal brengen, waar we de bagage dumpen om direct weer op pad te gaan. We moeten nl. nog een hotel regelen in Colle Pelegrini Parque Nacional Ibera.

Het is grauw en somber in Mercedes en de bouw doet ook niet al te vrolijk aan. Gelukkig hebben we al snel een hotel aan de lijn dat ons wil herbergen. Ff de website checken en ja hoor het ziet er top uit. We gaan 2 dagen all-inclusive (in Ibera zijn nl. geen restaurants). We eten ‘s avonds nog snel een pizza, terwijl het begint te onweren. Tussen de buien door hollen we naar ons hostel terug. Het regent dat het giet.