Site Counter johan en patries op reis: Maandag 19 november - Parque Nacional Iberá

donderdag, november 22, 2007

Maandag 19 november - Parque Nacional Iberá

We worden wakker met het geluid van krekeltjes en vogeltjes in het pikkedonker (voor alle ramen zitten namelijk niet alleen horren, maar ook luiken). Het is dan 10.00 uur. Huh? Ja het is echt 10.00 uur en we hebben ons gewoon verslapen! Gelukkig kunnen we nog wel ontbijten en er wordt zelfs een andere excursie voor ons geregeld, zo flexibel en relaxed zijn ze hier.

We gaan aapies kijken tijdens een tocht over de monkey trail. Voor het begin van de trail zien we een leguaan en een capibara en al vrij in het begin van de trail de eerste apen (brulapen). Ze verwelkomen ons door alle drie te gaan plassen en algauw suist ook de poep rakelings voorbij. Maar ze zijn best aardig verder hoor.

mammie capi

aapjes kijken of bekeken worden?

Het is een leuke hike zo door het bos. Heel veel dieren zien we verder niet, maar onze gids kan goed vertellen. Toch zien we nog een hert, een heleboel capibara’s en aan het eind de kleinste wilde kat ter wereld. Die is heel geinig, want het is echt niet als een poesje. Alleen dan met een ander patroon en als je heel goed kijkt een iets andere kop.


poesje mauw, kom eens gauw

Bij terugkeer wordt de lunch geserveerd waarna er weer geluierd en gezwommen kan worden. ‘s Middags gaan we weer met de boot op pad. Dit keer naar een ander gedeelte waar we een heel stuk langs de kant varen en weer allerlei beesten zien. Na de thee-met-lekkers gaan we nog een stukje kanoën bij zonsondergang. Dat is echt het ultieme genieten. De ondergaande zon kleurt het water mooi rood, geel, oranje en zo op het water klinken de dieren nog harder.



bootje varen theetje drinken

Een kaaiman vanuit een kano is trouwens een stuk indrukwekkender. Twee van die oogjes die je over het water aankijken, zo van zal ik... Gelukkig zien we voornamelijk kleine kaaimannen, alhoewel.. op een gegeven moment zie ik er een van ruim 3 meter die niet alleen ons maar ook onze kano in een hap kan verslinden. Gelukkig blijkt het een schaduw te zijn. Maar als er daarna een harde plons klinkt, roeien we toch even harder door.

kiekeboe

De service bij Posada de la Laguna is uitstekend. Niet alleen doen ze hun uiterste best om het ons naar de zin te maken. Ze gaan nog verder. Ze regelen zelfs een transfer voor ons naar Posadas en van daaruit een busrit naar Puerto Iguazu. Wij hoeven alleen maar van deze laatste avond hier te genieten.


zo een wil ik ook!


zonsondergang was zelden zo mooi