Site Counter johan en patries op reis: Donderdag 22 november - Puerto Iguazu

vrijdag, november 23, 2007

Donderdag 22 november - Puerto Iguazu

Na het ontbijt wachten we vol spanning in de zon op de stoep voor ons hotel op de bus. Ook dit keer blijkt het een auto te zijn met ons als enige passagiers. Weer een privé-tour? Maar nee, we worden met deze auto 2 straten verderop naar een bus gebracht. En dan begint het verhaal van mensen oppikken bij hotels. Als iedereen binnen is gaan we naar de Argentijnse douane. Omdat we niet langer dan 24 uur in Brazilië blijven, hoeven we bij de Braziliaanse douane niet te stoppen. En dat is maar goed ook want in Argentinië doen ze er ruim 20 minuten over.

De 1e stop van deze excursie volgt nog geen 10 minuten later. We mogen een bezoek brengen aan een enorme souvenirswinkel alwaar we 20 minuten blijven. We zijn nog geen uur onderweg en lopen nu al als makke schaapjes achter de rest aan. Maar we kopen niks (ha daar zullen we ze hebben, er is trouwens niks leuks). Hierna rijden we door naar het Braziliaanse park. Hier is inderdaad minder te beleven als aan de Argentijnse kant. Er is een trail, one-way, maar het is absoluut de moeite waard om ook deze kant van het verhaal te bekijken.

de andere kant van het verhaal

waterval(t)

watermanagement

Na een uur en 15 minuten in het park (en niemand komt natuurlijk op tijd bij de bus) gaan we lunchen. In een gigantisch groot restaurant met dito buffet, waar voor ons (uiteraard) een speciale prijs geldt. Toegegeven, als je niet wilt eten hoeft het niet en het eten is allemaal erg lekker. Na de lunch wippen we de grens weer over (nu duurt het nog geen 5 minuten) en worden bij het hotel afgezet. Tijd om te zwemmen!

Als de zon bijna onder is gaan we naar de Jardin de Picaflores. Een tuin middenin dit stadje waar heel veel kolibries zouden moeten zitten. Kan het me zo niet voorstellen, tussen de bebouwing, maar zodra we het padje aflopen zien we ze vliegen. Letterlijk en figuurlijk. En leuk dat het is. Johan maakt geweldige foto's van deze razendsnelle beestjes en ik geniet als ze zo dichtbij drinken (uit de kolibriedrinkdingetjes ;) dat ik de wind van hun vleugeltjes op mijn gezicht voel.

het beroemde 'kolibriedrinkdingetje' weer

en dat zonder te fotoshoppen!

ze eten zelfs uit mijn hand!

Wat een prachtige manier om je laatste avond in Argentinië door te brengen. Straks nog even een lekkere steak eten met een goed glas wijn. Morgen gaan we door naar Brazilië en aan de caipirinhas.

3 Comments:

At november 23, 2007, Anonymous Anoniem said...

Hey Johan en Patries,

Mooie fotos en prachtige verhalen. Fijn om te zien dat jullie lekker aan het genieten zijn.

groetjes

 
At november 23, 2007, Anonymous Anoniem said...

hallo Johan en Patries net terug van ons kerstuitje en natuurlijk meteen even de weblog bekijken wat is het allemaal weer FANTASTICH mooi wat jullie beleven en Prachtige fotos nu komt jullie laatste weekje in zicht dus lekker uitrusten dan maar
geniet er samen maar lekker van
Groetjes van je moeder en klaas

 
At november 23, 2007, Anonymous Anoniem said...

hallo patris en johan ik ben blij met weer ,n bericht van jullie wat beleven jullie toch veel mooie fotos en't schijven zo blijven we op de hoogte van jullie reisnog een weekje lekker genieten en dan zien we jullie weer de groeten je ma en carlos

 

Een reactie posten

<< Home