Site Counter johan en patries op reis: Zaterdag 24 november - Rio de Janeiro

dinsdag, november 27, 2007

Zaterdag 24 november - Rio de Janeiro

We worden uitgerust en uit onszelf wakker en gaan eerst eens rustig kijken wat het ontbijtbuffet allemaal te bieden heeft. Wat een luxe, wat een leven! Hierna gaan wenaar het beroemde beeld boven op de berg Corcovado. Er rijdt een soort treintje dat ons bijna helemaal naar boven brengt. Met een lift en wat roltrappen bereiken we het hoogste punt. Dat is nog eens een chique manier van site-seeing!

uitzicht vanaf de Corcovado

Het is een beetje heiig hiervandaan maar het uitzicht blijft toch fenomenaal. We zien een voor een de bekendste bezienswaardigheden van Rio zoals het Maracaña stadion en natuur de Pão do Açucar (suikerbrood-berg). Al komt het eind van de vakantie langzaam in zicht, het is toch wel erg leuk om hier nu echt te staan.

ongelovige thomas



het maracana-stadion

Hierna hebben we de activiteit van vandaag weer gehad en gaan we lekker naar het strand (Ipanema). Het water is een beetje koud in het begin (het is natuurlijk nog niet echt zomer hier, wel al ruim 30 graden) maar wel verfrissend. Er staan best golven, maar dat is ideaal om in te duiken en je te laten meespoelen. Alleen oppassen dat je daarbij niet als een verdwaalde zeeolifant op het strand aanspoelt, want dit is wel Rio ja - waar iedereen in piepkleine bikini´s loopt te paraderen.

Na een douche in het hotel om het zand af te spoelen gaan we wandelen over de Copacabana. Op een van de terrasjes aan zee drinken we een caipirinha en op een ander terrasje eten we een smakelijk visje. Later drinken we op de hotelkamer onze laatste fles Argentijnse Merlot op (scheelt weer een kilo bagage ;) voor het slapengaan.