Site Counter johan en patries op reis: Ma 20 oktober – Joshua Tree/Oak Creek Canyon

donderdag, oktober 23, 2008

Ma 20 oktober – Joshua Tree/Oak Creek Canyon


Als je met de kippen op stok gaat ben je ook weer vroeg uit de veren. Al om kwart over 7 hebben we de boel weer ingepakt en zijn we weer op weg. We maken een korte stop om te ontbijten, want we hebben een flinke rit voor de boeg.


Terwijl het landschap verandert van een dorre vlakte met cactussen in een bosrijke omgeving ontdekken we dat er cruise control op de auto zit. Zo is het rijden helemaal een makkie, voetjes op de vloer. Onderweg passeren we een aantal campers. En dan niet van die campers die we in Nederland kennen. Maar volledige bussen mét een auto erachter.

In Jerome gaan we lunchen. Ze hebben een speciale limonade op het menu staan, met lavendel smaak. Via Sedona rijden we Oak Creek Canyon in.


Het is onbeschrijfelijk mooi; rode rotsen en door de herfst gekleurde bomen. Onder deze bomen vinden we een kampeerplek. We zetten snel de tent op en haasten ons naar Red Rock voor de zonsondergang. De 'Cathedral' wordt prachtig verlicht.


Omdat we nog steeds geen gas hebben gevonden moeten we verplicht uiteten. Ach wat een straf. In het stikkedonker is het een uitdaging om onze camping weer terug te vinden. Gelukkig hebben we goed opgelet op de heenweg. Als we de auto uitstappen is het wat frisjes. Kouder dan gisteren in Joshua Tree NP. Voor de zekerheid dus maar een trainingsbroek, shirt en sokken aan voor we in de slaapzak kruipen. Ondanks het voornemen om nog even wat te lezen vallen we al gauw in slaap.

Niks is vervelender dan wakker te worden van de kou. En dat doen we herhaaldelijk. Om half twee gaat Johan naar de auto om extra kleren te halen. Even hebben we het wat warmer, maar het is van korte duur. Om half vijf kan ik niet wachten tot het zonnetje opkomt...