Site Counter johan en patries op reis: Zo 19 oktober – Venice Beach/Joshua Tree

woensdag, oktober 22, 2008

Zo 19 oktober – Venice Beach/Joshua Tree


Vandaag ben ik om 05.50 uur klaarwakker. In dit tempo ben ik over 3 dagen van mijn jetlag af. We laten onze auto voorrijden (echt té decadent) en gaan na het ontbijt gelijk op pad. We rijden een dik kwartier met 65 mph over de snelweg voor we weer in het centrum van LA zijn. Over grote steden gesproken.

Bij een Wallmart gaan we inkopen doen. We hebben nog een koelbox, een luchtbed, een pannetje en stoeltjes nodig om te kunnen kamperen. Helaas kunnen we hier geen campinggas vinden. Als we verder rijden wordt het landschap langzaam droger. Bij de Subway stoppen we voor de lunch. Een dik belegde halve stokbrood valt hier onder de noemer kleine sandwich. We eten onze buikjes nog ronder dan ze inmiddels al zijn.


Eenmaal weer op weg verschijnen de eerste Joshua Trees in het landschap. Bij de kassa kopen we gelijk een pas voor alle Nationale Parken. En dan rijden we het park in. Het is hier prachtig en zo te zien niet al te druk. Bij de Barker Dam gaan we de auto uit om een wandeling te maken. Bij een dam verwacht je water, maar alles wat we zien is een bordje verboden te zwemmen midden op de uitgedroogde vlakte.



Er zijn een heleboel campsites in het park, maar de meesten zitten al vol. Als we toch een vrije plek vinden bedenken we ons dat we niks te eten mee hebben. Ach we hebben toch geen gas om iets te koken. Dat wordt dus een diner met 2 appels en 2 bananen; vetreserves genoeg. We zetten de tent op net voor het helemaal donker wordt. Het is nog even spannend of het kingsize luchtbed wel in ons ienemienie tentje past. 'Het ken net', het hele tentje staat er bol van. We trekken een fles wijn open en genieten van de ontelbare sterren en op de achtergrond het geluid van huilende coyote's, voor we de tent in kruipen.