Site Counter johan en patries op reis: Wo 29 oktober - Las Vegas/Death Valley

zaterdag, november 01, 2008

Wo 29 oktober - Las Vegas/Death Valley

Vandaag nemen we afscheid van Las Vegas en rijden naar Death Valley. Nog een dagje (of een paar) aan het zwembad zou ook wel lekker zijn - het is hier tenslotte heerlijk weer en hoe het verderop is weten we niet, maar die gok nemen we dan maar. This is Vegas baby! Een gokje wagen hoort erbij.

Als we Death Valley naderen doet het landschap ons denken aan de taferelen die we in Zuid-Amerika hebben gezien. In Furnace Creek zetten we onze tent neer op een prachtige plek. We zijn helemaal omringd door laaghangende naaldbomen.


Vandaag geen geren of gevlieg meer voor ons, want we hebben besloten om de rem erop te doen. Uitgerust terugkomen is ook niet verkeerd natuurlijk. Verderop is een grote ongezellige gravelparkeerplaats voor campers, maar daar merk je hier niks van. Het is hier heerlijk rustig. Trouwens best apart om te kamperen uit een koffer.


Na een diner op de nabij gelegen Ranch gaan we fikkie stoken bij de tent, uiteraard onder het genot van een wijntje. Weer 12 dollar, nu voor de hele fles. Op de achtergrond horen we of coyotes huilen en/of hyena's lachen. Ook ruist er iets in het struikgewas. Beetje dichterbij andere mensen had misschien niet zo gek geweest achteraf.

We maken het niet zo laat. Morgen gaan we weer een zonsondergang meemaken dus we moeten vroeg op. Hoe zat het ook alweer met die rem?