Site Counter johan en patries op reis: Vrijdag 24 november - Heilige Vallei

maandag, november 27, 2006

Vrijdag 24 november - Heilige Vallei

Dit keer geen voorstelrondje in de bus (zoals bij de vorige excursie, wat de sfeer er trouwens wel inbracht) door gids Benjamin, maar gelijk door naar de eerste stop. Omdat het wat lager ligt is de omgeving mooi groen. We bezoeken een markt in Pisac. En gaan daarna naar de ruïnes kijken. (Die wat hoger liggen, dus weer flink puffen tijdens de klim - geen Inca-trail wandeling is misschien zo gek nog niet!) Benjamin legt ons het hoe en wat uit.



Groentjes

Vervolgens krijgen we een lunch aangeboden (nou ja, mogen we een lunch kopen) in Urubamba. Het is een leuk restaurantje mét panfluit-live-muziek uiteraard. Daarna gaan we direct door naar Ollantaytambo om de Intihuatana ruïnes (heel veel trappen op) te bekijken en ook een van de huizen van de Inka himself. Hoog in de bergen zien we colca´s, zogenaamde natuurlijke ´koelkasten´ waar het eten werd bewaard. Lullig als je trek krijgt.


Terrassen voor de agricultuur

De laatste stop is in Chincherro waar we een kerk bezoeken. Hier hebben de indianen destijds het katholieke geloof wel overgenomen, maar niet helemaal. Zo is op een schilderij Jezus aan het kruis een indiaan, is op een ander schilderij het paradijs de tempel Sacsayhuaman en is op weer een ander schilderij de maagd Maria kleding aan het borduren voor haar God.


Kerk van Chincherro

1 Comments:

At november 27, 2006, Anonymous Anoniem said...

hallo J en P zoals jullie al vertelde op de MSN is jullie weblog weer bijgewerkt erg mooi en leuke fotos wij hoeven er niet meer naar toe of we zo bij jullie zijn we hopen dat jullie nog een paar mooie dagen hebben want het is zo weer vrijdag gauw tot ziensgroetjes van je (schoon)moeder en klaas

 

Een reactie posten

<< Home