Site Counter johan en patries op reis: Zaterdag 25 november - Aguas Calientes

maandag, november 27, 2006

Zaterdag 25 november - Aguas Calientes

Vaag klinkt het geluid van een telefoon. Het duurt even voor het doordringt wat dat is. ´Goodmorning, this is your wake-up call´. Het is 04.45 uur. Goedemorgen! Aan het ontbijt om 05.15 uur verschijnen nog 7 mensen. Maar die horen niet bij onze club, want die worden keurig om 05.30 uur opgehaald. Wij natuurlijk niet. Busje komt zo.

Toch nog op tijd komen we bij de trein aan. Anders dan onze NS en heel onperuaans vertrekt deze keurig op tijd! Het is een mooie rit en hoe lager we gaan, soms achteruit maar gelukkig voornamelijk vooruit, hoe begroeider alles wordt en hoe meer het echt op een jungle gaat lijken.


PeruRail rules!

Bij het station worden we afgehaald en naar het hostal begleidt. En wat ons overkomt...regen, voor het eerst in ruim 3 weken! Julio legt ons uit wat er morgen te gebeuren staat en biedt ons thee aan. Terwijl wij die opdrinken, blijft hij naast de tafel staan wachten. Wat wil ie nou? O, ons de kamer laten zien zeker, nou doe dat dan eerst!

We hebben om 14.00 uur lunch en om 18.30 uur diner in het hostal. Verder is er vandaag niks geregeld. We diepen onze poncho´s op en gaan zelf op verkenning. Beetje rondwandelen, wat drinken, beetje internetten. Al gauw wordt het droogt en even later komt de zon alweer tevoorschijn. Tot het diner blijven we op een balkonnetje van de zon genieten.


De Inka

Johan kan het niet laten om na het diner nog eens te vragen hoe dat nou zit; of je echt niet mag kamperen op de trail als je maar 2 dagen gaat. Natuurlijk wordt ons nu verteld dat dit bij sommige bedrijven wel mogelijk is. Hebben we toch te snel geboekt! Ach, misschien waardeer je de Machu Picchu meer als je erheen bent gewandeld - maar wij hebben straks tenminste wel nog de puf om echt alles te bekijken.