Site Counter johan en patries op reis: Zondag 26 november - Machu Picchu

maandag, november 27, 2006

Zondag 26 november - Machu Picchu

In het holst van de nacht, althans zo voelt het, worden we gewekt door geklop op de deur. In werkelijkheid is het 05.15 uur en zouden we over 3 kwartier moeten vertrekken. Als ontbijt krijgen we een pannenkoek, maar we zijn nog niet wakker genoeg om echt honger te hebben.

De gids is er echt om 06.00 uur en de busrit duurt echt maar 25 minuten. Hoogstmerkwaardig! Bovendien blijken we een privégids te hebben (Percy) in plaats van een groep van 5 tot 7 personen zoals ons gisteren nog werd verteld, maar wij klagen niet hoor! We volgen Percy naar binnen en bereiden ons voor op de eerste aanblik. Machu Picchu is net zo mooi als op alle plaatjes en alle ansichtkaarten, alleen is dit echt!



Copyright: J.H. Jonk

Het is nog een beetje mistig dus behoorlijk mysterieus en we zijn een van de weinige aanwezige op dit vroege uur. Al gauw breekt het zonnetje door. Zoveel moois is eigenlijk niet te beschrijven. Percy neemt ons mee op een indrukwekkende tocht langs de highlights. Ongelofelijk wat die Inka´s hier hebben gepresteerd. Na 2 uur zijn we vrij om zelf op ontdekking te gaan.


Mooie groene omgeving


Overal ruïnes, wat een werk!

We gaan naar het beroemde Kodakpoint om de bekende foto te schieten. En genieten een poosje van het uitzicht. Het volgende plan, om toch nog af te zien, is de Huayna Picchu beklimmen. Heel veel traptreden omhoog en behoorlijk pittig, maar eenmaal boven is het uitzicht, evenals de klim, adembenemend!


Zo kennen we het allemaal


Uitzicht vanaf Huaynapicchu

Omdat het inmiddels toch weer een beetje bewolkt wordt, beginnen we aan de terugweg. Met af en toe van die klein treetjes best spannend. Nu hebben we ook een prachtig uitzicht, dat zie je natuurlijk niet als je naar boven klautert. We maken nog wat detailfoto´s in Macchu Picchu zelf en nemen om 14.30 uur de bus terug naar Aguas Calientes.


Grasmaaiers


Klein detail

We worden weer haastig naar de trein geescorteerd (precies 3 minuten lopen, één rechte weg) en komen in het donker aan (4 uur reizen) in Cusco. Alle indrukken hebben ons moe gemaakt, maar we zijn zeker zeer voldaan!