Site Counter johan en patries op reis: Do 23 oktober - Grand Canyon/Monument Valley

zaterdag, oktober 25, 2008

Do 23 oktober - Grand Canyon/Monument Valley


Voor m'n idee hebben we lekker lang uitgeslapen, toch is het nog maar 07.30 uur als we weer in de auto zitten. Op naar Monument Valley. Onderweg maken we nog 3 stops voor de laatste blikken in en op de canyon. Bij het Grand View point, Lipan Point en bij Desert View. Hier staat een oude uitkijktoren die prachtige plaatjes oplevert. De Grand Canyon was het dieptepunt van deze reis, merkt Johan gevat op.



Op naar het volgende hoogte-(of diepte)punt. We rijden via Kayenta Monument Valley in en gaan naar het Visitors Center. Bij een hokje moeten we eerst entree betalen. Het bezoekerscentrum is gesloten voor renovatie. Hij is fijn! Wel begint hier de 17-miles lange Scenic Drive. Die bewaren we voor zonsondergang, eerst maar eens lunchen en een hotel zoeken.

Dat is allebei zo geregeld. Bij de Subway ik eet zonder aarzelen 2 halve (dus 1 hele!) stokbrood. Gisteren dacht ik nog dat zoiets onmogelijk was... Opeens bedenkt Johan zich dat we in een andere tijdzone zijn beland. Het is plotseling een uur later. We zijn ondertussen na Californië en Arizona nu in de 3e staat: Utah. Gauw naar de Scenic View voordat het daar dicht gaat.

Het is een bumpy road, maar o zo de moeite waard. Prachtige rotsformaties ieder met een andere naam en allemaal prachtig beschenen door de zon. We zijn ook meer uit de auto om foto's te maken, dan erin. En keurig op tijd terug bij het bezoekerscentrum voor het totale uitzicht. Alhoewel de weg is inmiddels dicht?! Zorgen voor later, eerst even genieten. Gelukkig zijn er ook meerdere wegen naar Kayenta.